ΝΕΑ

Ο Γ. Κρεμλής εκπροσωπεί και τιμά την Ελλάδα σε ανώτατο επίπεδο

 Ο Γ. Κρεμλής εκπροσωπεί και τιμά την Ελλάδα σε ανώτατο επίπεδο

Αποτέλεσμα της επαγγελματικής καταξίωσής του και αναγνώριση της προσφοράς του στην προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος, που τιμά την Ελλάδα σε ανώτατο επίπεδο, αποτελεί η Προεδρία του κ. Γιώργου – Σταύρου Κρεμλή στη Διεθνή Συνδιάσκεψη της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου για τη στρατηγική εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2019.

Ο κ. Κρεμλής, ως Πρόεδρος του Εκτελεστικού Γραφείου της Σύμβασης και του Πρωτοκόλλου, προεδρεύει στις Συνδιασκέψεις των Μερών της Σύμβασης στις οποίες συμμετέχουν τα 45 κράτη-μέλη της, μεταξύ των οποίων και τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Tην τελευταία φορά προήδρευσε στο Μινσκ της Λευκορωσίας, στη Συνδιάσκεψη της 13-17 Ιουνίου 2017.

Η Σύμβαση Espoo διέπει τη διασυνοριακή εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων έργων, ενώ το Πρωτόκολλο την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σχεδίων και προγραμμάτων.
Η σημασία τους είναι τεράστια ως εργαλείων περιβαλλοντικής διπλωματίας και πολιτικής, αφού ρυθμίζουν –μεταξύ άλλων– την κατασκευή και παράταση λειτουργίας πυρηνικών εργοστασίων, λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ενέργειας, λιμένων και καναλιών καθώς και αγωγών και δικτύων ενέργειας.

Η Σύμβαση Espoo θα γίνει σύντομα παγκόσμια από πλευράς συμμετοχής, ενώ το Πρωτόκολλο έχει ήδη παγκόσμια εμβέλεια. 

Ημερ/νια
2/02/2019